ACASA

ACASA
În atenția elevilor claselor a VIII-a și a XII-a

Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale

În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe                  site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

ANUNT INSCRIERE CLASA PREGATITOARE   https://inscriere.edu.ro/

În urma consultării noii viziuni a proiectului„ Educația ne unește” și a dezbaterii ideilor,  consiliul profesoral a ajuns la urmatoarele concluzii:

Plusuri:

Bacalaureat diferențiat

Existența unui consilier de carieră

Evaluare standardizată

Flexibilizarea raportului trunchi comun – CDȘ

Reducerea numărului de ore din planul cadru

Lider educațional fără obligația de a preda

Limite:

Limitarea admiterii la diferite facultăți

Lipsa bazei materiale

Limbi străine introduse doar din clasa a III-a

Lipsa grădinițelor

Sugestii:

Informații insuficiente pentru a explica modul de implementare a flexibilizarii curriculare si orelor remediale